Vikten av traditioner

Vikten av traditioner

13 december, 2018 0 av StormskärsAnna

Det är en väldigt speciell och fin känsla att köra in på en parkering som är helt utsmyckad med marschaller. Vaktmästarna måste ha varit uppe sedan 5-tiden för att hinna tända dem alla. Entrén är vackert utsmyckad med granar, belysning och julgrupper. Klockan 9 bjuds hela kontoret på lussefika och luciatåg med vacker skönsång.

Hos min kund tas traditioner på största allvar. Det finns ett slags härlig vördnad för dem, som jag verkligen uppskattar. Det finns så många företag idag som bara ser kortsiktiga vinster.”Köpa lussekatter till hela företaget! Det blir för dyrt. Affärerna går inte så bra som vi önskat.” Är det inte direkta kostnader finns ofta åsikter som ”Ska hela personalen titta på ett Luciatåg? Där går vi miste om 200 arbetstimmar.”

Självklart kostar detta. Köpa marschaller, ha personal som tänder marschallerna, köpa lussefika, hyra Luciatåg osv. Men hos min kund förstår man att det här är en investering, inte en kostnad. Att investera i sin personal tror jag betalar igen sig flerfalt.Jag tror att alla anställda och även vi konsulter, känner sig omhändertagna.Det är ett ställe man vill stanna på och personal som stannar är värd sin vikt i guld.

I tider då allt fler traditioner suddas ut och det mesta ska vara beigt och slätstruket, uppskattar jag ett riktigt Luciatåg med levande ljus och skönsång. En stor eloge till min kära kund.