[:sv]Planera intervjuer[:]

[:sv]Planera intervjuer[:]

17 mars, 2019 Av av StormskärsAnna
[:sv]

En bok om entreprenörer är omöjlig att skriva utan att faktiskt träffa entreprenörer. Jag visste att det skulle krävas en stor insats av mig bara på att förbereda intervjuer, resa och träffa dem.

Min första tanke var, gräv där du står. Jag gick igenom mina kontakter i sociala medier och fick fram en lång lista med företagare.

Jag valde bort det alternativet av två skäl.

  1. Det blev väldigt många göteborgare och jag vill ha en större spridning  i vårt land.
  2. Jag fick tipset att det är mycket lättare att intervjua människor du inte känner. Det kan vara svårt att lämna ut stora delar ur sitt privatliv och sedan träffas och äta middag. Med en okänd person får jag full frihet att ställa de frågor jag behöver.

Istället skrev jag ett inlägg på ett företagarforum där jag efterfrågade entreprenörer som ville vara med i min bok. Gensvaret blev enormt och jag fick lägga mycket tid på att hitta rätt profil. Det var viktigt för mig att ha med personer med olika bakgrund och branscher. Resultatet blev 14 företag från Malmö i söder till Örnsköldsvik i norr.

Förutom att bara hålla en regelrätt intervju, ville jag också uppleva hur en vardag i deras liv ser ut. Därför planerade jag in längre besök för varje entreprenör. Våren är nu fulltecknad!

[:]