Nyårslöfte

29 december, 2018 0 av StormskärsAnna

Vilket nyårslöfte ger du i år?

Banta och börja träna i all ära, men varför inte låta 2019 bli året då du tar steget och startar ditt företag. Eller kanske ska du utveckla ditt företag. Anställa din första person eller påbörja ett nytt projekt. Hur ofta har du ångrat något du faktiskt gjort? Hur ofta har du ångrat det du inte gjort? Det kanske låter som en klysha, men livet är för kort för att gå och vänta. Rätt var det är, är livet passé.

Att vara företagare och entreprenör är att gå emot strömmen lite. Du kommer möta människor som höjer ett varningens finger. Folk i din omgivning kommer inte alltid att förstå. Varför vill du inte välja tryggt och säkert? Varför välja ovisshet?

Varför väljer människor att kasta sig ut från ett flygplan eller dyka ner till havets botten? Varför klättrar man upp för isiga berg utan syrgas? Varför vandrar man in i farliga djungler?

Människor har ett behov av att utmana sig själv och sina inre farhågor. Om allt vore säkert och förutsägbart, blir livet också ganska platt och tråkigt. För vissa passar det, men för entreprenören, precis som för äventyraren, saknas något i det inrutade trygga livet. Det behövs ytterligare en dimension.

Det kan verka hisnande och skrämmande, men precis som du får en adrenalinkick av fallskärmshoppet och du sedan landar tryggt och säkert, kommer du få en kick av entreprörsskapet.

Varje människa måste hitta sin nivå. Det kommer inte passa alla att säga upp sig från sitt jobb, pantsätta huset och flytta till en etta med kokvrå med hela familjen.

För många handlar det om att våga ta nästa steg och det är just det jag hoppas du kan ge som nyårslöfte för nästa år. Om du är anställd idag, fila på din affärsidé, spara ihop till aktiekapitalet, registrera en enskild firma som du kan ha vid sidan av din anställning. Allting börjar någonstans.

Om du redan har ett företag, vad vill du med det? Vill du få nya kunder? Anställa någon som hjälper dig med försäljning eller kanske utöka med en ny verksamhet? Fundera över vad som hindrar dig och vad det hade betytt för dig om du faktiskt tog steget.

Själv har jag ett nyårslöfte och det kommer jag ägna hela 2019 åt. Utöver mina ordinarie kunduppdrag, kommer jag ägna min tid åt att främja entrprenörsskap. I vilken form och hur det här ska gå till kommer ni få se om ni följer mig här. Det kommer bli ett projekt som lyfter entrprenörsskapet men samtidigt ger mig energi. Hitta din energigivare du också.

Nu återstår det bara att önska er alla ett riktigt Gott nytt år!

Anna

Lyssna på samma sak som jag skrev ovan