Att vara företagare är att vara mångsysslare

Att vara företagare är att vara mångsysslare

28 december, 2018 4 av StormskärsAnna

En av de roligaste sakerna med att driva företag är att man måste vara en mångsysslare. För de flesta småföretagare finns det inte medel till att anlita proffs för alla sysslor, utan man måste helt enkelt kavla upp ärmarna och ordna det själv.

Redovisning tar många hjälp med och det kan ju vara klokt eftersom här finns legala krav som är dumt att missa. Men utöver det får man agera säljare, webdesigner, PR-konsult, bokare och allt möjligt.  Jag tycker detta är helt fantastiskt. Jag hade nog aldrig passat som en specialist, eftersom det finns så mycket som är som intressant och roligt. Helst skulle jag vilja kunna lite om allt. Det är både utmanande och vanskligt dock. Det är lätt att dras med och fokusera på detaljer som egentligen hör till kärnuppgiften. Här måste man som företagare kunna lyfta blicken och lägga fokus på det som för verksamheten framåt. Förhoppningsvis sammanfaller de uppgifterna med det som man själv tycker är roligt.

För mitt kommande projekt kommer det krävas en del fotografering så ikväll fick det bli lite fotoövningar över ”Stormskär by night”. Återstår att se vad det kan ge efter lite övning.

Please follow and like us: