[:sv]Att skapa rubriker[:]

[:sv]Att skapa rubriker[:]

19 mars, 2019 Av av StormskärsAnna
[:sv]

Min lektör påminner mig konstant om vikten av rubriker. ”Det är en bok du skriver, inte en årsredovisning.” Det är ju rätt talande. Här råder det ingen tvekan om hur tråkiga mina rubriker är. Eftersom jag skriver en bok i biografistil behövs rubrikerna för att locka läsaren till rätt ställe. Man ska inte behöva läsa igenom hela kapitlet för att hitta något som är intressant.

Det här är bara en av alla saker man behöver behärska som nybliven författare. Rubriker är jätteviktiga. Ta vilken kvällstidning som helst, de hade inte sålt någonting om deras rubriker var sakliga och korrekta. Rubriken behöver locka läsaren att ta av sin dyrbara tid och fortsätta läsa meningarna under.

Men hur blir man en bra rubriksättare? Allt jag har skrivit har handlat om affärssystem och ekonomiska analyser. Inte undra på att boken liknar en årsredovisning. Det är kanske dags att studera Aftonbladet och Expressen för att få lite inspiration. Om jag lägger mig mellan deras nivå och årsredovisningen kanske det blir riktigt bra!

[:]